Pereiti į pagrindinį turinį

Žuvies pramonė

Brandikliai:

  • Brandikliai silkei su enzimais;
  • Brandikliai silkei su konservantais;
  • Brandikliai silkei su prieskoniais;
  • Brandikliai silkei su fosfatais;
  • Brandikliai lašišai;
  • Brandikliai skumbrei;
  • Brandikliai be „E“.

Prieskoniai ir jų mišiniai:

  • Dekoratyviniai prieskonių mišiniai;
  • Prieskonių mišiniai brandintai žuviai;
  • Prieskonių mišiniai maltai žuviai, frikadelėms;
  • Prieskonių mišiniai paštetams;
  • Prieskonių mišiniai žuvies konservų gamybai;
  • Prieskonių ekstraktai;
  • Grynieji prieskoniai;
  • Prieskoniai ir jų mišiniai su sumažintu mikrobiologiniu lygiu.

Marinatai

  • Aliejiniai marinatai paruošti naudojimui;
  • Emulsiniai marinatai paruošti naudojimui;
  • Sausi marinatai, skirti maišyti su vandeniu ir (ar) aliejumi;
  • Prieskoninės druskos;
  • Marinuotos žuvies dekoravimui skirti prieskonių mišiniai;
  • Marinavimo mišiniai.

Padažai

  • Sausi mišiniai padažams gaminti;
  • Prieskonių ir priedų mišiniai majonezo gamybai;
  • Prieskonių ir priedų mišiniai kečupo gamybai;
  • Padažai paruošti vartojimui;
  • Padažai specialiose pakuotėse (sachet, cup, dangteliuose);

Maistinė želatina

  • Maistinė kiaulienos želatina 100-270 bloom tvirtumo;
  • Maistinė jautienos želatina 240-270 bloom tvirtumo;
  • Aromatinė želatina su skoniais.

Fermentai

  • Transgliutaminazė šviežiai/sūdytai žuviai klijuoti;
  • Transgliutaminazė termiškai apdorotų produktų struktūrai gerinti;
  • Trasgliutaminazė minkštos žaliavos sutvirtinimui.

Paniruotės, džiūvėsėliai

  • Džiūvėsėliai maltos žuvies pusgaminių struktūrai (dėti į vidų);
  • Džiūvėsėliai spalvoti paniravimui;
  • Džiūvėsėlių mišiniai paniravimui;
  • Cornflakes paniruotės;
  • Panko džiūvėsėliai;
  • Sausos paniruotės (predust) produktų paviršiui apdoroti prieš šlapią paniravimą;
  • Šlapios paniruotės (tešlos)produktų padengimui prieš džiuvėsėlius;
  • Šlapios paniruotės (tempūra) galutiniam produktų padengimui;
  • Specialios paskirties žuvies produktų padengimo sistemos.

Skonio ir aromato sustiprinimas

  • Mielių ekstraktai;
  • Hidrolizuoti augaliniai baltymai;
  • Aromatai;
  • Kompleksiniai mišiniai.

Keptos traškios paniruotos daržovės

  • Kepti traškūs svogūnai;
  • Kepta traški paprika;
  • Kepti traškūs Jalapeno pipirai.

Sausi pieno produktai

  • Saldžių išrūgų miltai;
  • Nugriebto pieno miltai;
  • Nenugriebto pieno miltai;
  • Grietinėlės milteliai;
  • Permeat milteliai;
  • Pieno baltymai;
  • Jogurto milteliai;
  • Sūrio milteliai;
  • Pieno produktų mišiniai.

Modifikuoti krakmolai

  • Modifikuoti krakmolai termiškai apdorotiems produktams;
  • Modifikuoti krakmolai marinatams, padažams, užpilams;
  • Modifikuoti krakmolai įdarams, atsparūs temperatūrai bei užšaldymui;
  • Fizikinės modifikacijos krakmolai be “E” ženklinimo;
  • Ekologiški modifikuoti krakmolai.

Maistinės skaidulos

  • Kviečių skaidulos;
  • Bulvių skaidulos;
  • Citrusinės skaidulos;
  • Gysločių (Psylium) skaidulos.

Maistiniai dažikliai

  • Karminas;
  • Burokėlių milteliai;
  • Paprikos ekstraktas;
  • Maistinė amoniakinė karamelė;
  • Dažiklių mišiniai.

Konservantai

  • Kalio sorbatas E202;
  • Natrio Benzoatas E211;
  • Kalio sorbato ir Natrio benzoato mišiniai;
  • Konservuojantį poveikį turinčios maistinės rūgštys.

Saldikliai

Grynieji maisto priedai

Žuvies pramonė, zivju nozare, kalatööstus
Vilma Stanevičiutė
Vilma Stanevičiutė
Žuvies, mėsos pramonės technologė
#f26742