Pereiti į pagrindinį turinį

Mėsos pramonė

Prieskonių mišiniai

  • Prieskonių mišiniai virtų dešrų, dešrelių bei sardelių gamybai;
  • Prieskonių mišiniai karštai rūkytų dešrų bei dešrelių gamybai;
  • Prieskonių mišiniai mažai rūkytų dešrų bei dešrelių gamybai;
  • Prieskonių mišiniai vytintų bei š/r dešrų bei dešrelių gamybai;
  • Prieskonių mišiniai mėsos produktų dekoravimui;
  • Prieskonių mišiniai vytintų ar š/r stambiagabalinių mėsos produktų gamybai;
  • Prieskonių mišiniai paštetų gamybai;
  • Prieskonių mišiniai mėsos pusgaminių gamybai;
  • Prieskonių mišiniai mėsos konservų gamybai;
  • Prieskonių mišiniai kulinarinių gaminių gamybai;
  • Specialios paskirties prieskonių mišiniai.

Funkciniai mišiniai

  • Funkciniai injektavimo mišiniai;
  • Funkciniai kuteravimo mišiniai;
  • Funkciniai mišiniai mėsos produktų šviežumui palaikyti;
  • Funkciniai mišiniai mėsos produktų kandumui gerinti;
  • Funkciniai mišiniai mėsos produktų emulgavimui;
  • Funkciniai mišiniai mėsos pakaitalų gamybai;
  • Funkciniai mišiniai mėsos gaminių spalvai;
  • Funkciniai mišiniai mėsos brandinimui;
  • Funkciniai mišiniai padažų gamybai;
  • Specialios paskirties funkciniai mišiniai.

Startinės kultūros

  • Startinės kultūros vytintoms bei š/r dešroms ir dešrelėms brandinti;
  • Startinės kultūros spalvai ir aromatui;
  • Startinės kultūros š/r ir vytintiems kumpiams;
  • Startinės kultūros produktams be pridėtinių “E”;
  • Startinės kultūros pelėsinėms dešroms;
  • Startinės kultūros “Pizza Salami” tipo dešroms;
  • Startinės kultūros stabdančios Listeria Monocitogenes vystymąsi;
  • Specialios paskirties startinės kultūros.

Marinatai

  • Aliejiniai marinatai paruošti naudojimui;
  • Emulsiniai marinatai paruošti naudojimui;
  • Sausi marinatai, skirti maišyti su vandeniu ir (ar) aliejumi;
  • Marinatai šašlykams;
  • Prieskoninės druskos;
  • Marinuotos mėsos dekoravimui skirti prieskonių mišiniai;
  • Marinavimo mišiniai.

Padažai

  • Sausi mišiniai padažams gaminti;
  • Prieskonių ir priedų mišiniai majonezo gamybai;
  • Prieskonių ir priedų mišiniai kečupo gamybai;
  • Padažai paruošti vartojimui;
  • Padažai specialiose pakuotėse (sachet, cup, dangteliuose).

Fermentai

  • Transgliutaminazė virtų dešrų, dešrelių gamybai;
  • Transgliutaminazė vytintų bei š/r dešrų gamybai;
  • Transgliutaminazė stambiagabalinių mėsos produktų klijavimui;
  • Transgliutaminazė mėsos pusgaminių klijavimui.

Sausi pieno produktai

  • Saldžių išrūgų miltai;
  • Nugriebto pieno miltai;
  • Nenugriebto pieno miltai;
  • Grietinėlės milteliai;
  • Permeat milteliai;
  • Pieno baltymai;
  • Jogurto milteliai;
  • Sūrio milteliai;
  • Pieno produktų mišiniai.

Modifikuoti krakmolai

  • Modifikuoti krakmolai virtoms dešroms, dešrelėms;
  • Modifikuoti krakmolai marinatams, padažams;
  • Modifikuoti krakmolai injekcijos sūrymams;
  • Modifikuoti krakmolai įdarams, atsparūs temperatūrai bei užšaldymui;
  • Fizikinės modifikacijos krakmolai be “E” ženklinimo;
  • Ekologiški modifikuoti krakmolai;

Maistinė želatina

  • Maistinė kiaulienos želatina 100-270 bloom tvirtumo;
  • Maistinė jautienos želatina 240-270 bloom tvirtumo;
  • Aromatinė želatina su skoniais.

Gyvūninės kilmės baltymai

  • Kraujo plazmos baltymai;
  • Hemoglobino baltymai;
  • Kiaulienos kolageniniai baltymai;
  • Jautienos kolageniniai baltymai;
  • Paukštienos baltymai;
  • Funkciniai baltymų mišiniai.

Augalinės skaidulos

  • Kviečių;
  • Celiuliozės;
  • Gysločio (Psylium);
  • Augalinių skaidulų mišiniai.

Paniruotės, džiūvėsėliai

  • Džiūvėsėliai maltos mėsos pusgaminių struktūrai (dėti į vidų);
  • Džiūvėsėliai spalvoti paniravimui;
  • Džiūvėsėlių mišiniai paniravimui;
  • Cornflakes paniruotės;
  • Panko džiūvėsėliai;
  • Sausos paniruotės (predust) produktų paviršiui apdoroti prieš šlapią paniravimą;
  • Šlapios paniruotės (tešlos) produktų padengimui prieš džiuvėsėlius;
  • Šlapios paniruotės (tempūra) galutiniam produktų padengimui;
  • Specialios paskirties mėsos produktų padengimo sistemos.

Keptos traškios paniruotos daržovės

  • Kepti traškūs svogūnai;
  • Kepta traški paprika;
  • Kepti Jalapeno pipirai.

Skonio ir aromato sustiprinimas

  • Mielių ekstraktai;
  • Hidrolizuoti augaliniai baltymai;
  • Aromatai;
  • Kompleksiniai mišiniai.

Lakai dešrų paviršiams

  • Skaidrus blizgus lakas dešrų paviršiui apdoroti;
  • Baltas lakas (pelėsio imitacija) dešrų paviršiui apdoroti;
  • Masė prieskonių klijavimui ant dešrų paviršiaus.

Maistiniai dažikliai

  • Karminas;
  • Burokelių raudonasis;
  • Stabilizuotas bei nestabilizuotas hemoglobinas;
  • Paprikos ekstraktas;
  • Karamelė;
  • Dažiklių mišiniai.

Natūralūs apvalkalai

  • Kiaulių plonosios žarnos, kalibruotos, 26 – 45mm;
  • Vėdarinės kiaulių žarnos;
  • Kiaulių pūslės;
  • Jaučių aklosios žarnos;
  • Jaučių tiesiosios žarnos;
  • Avių žarnos, kalibruotos, 16-24mm;
  • Avių aklosios žarnos;
  • Žarnos sumautos ant vamzdelių (tubing);
  • Klijuotos, fiksuoto ilgio žarnos.

Maisto priedai

  • Grynieji maisto priedai;
  • Maisto priedų mišiniai.
Mėsos pramonė, gaļas nozare, lihatööstus
Aurimas Verbliugevičius
Aurimas Verbliugevičius
Verslo vystymo vadovas
Mėsos, žuvies pramonė, kulinarija
Vilma Stanevičiutė
Vilma Stanevičiutė
Žuvies, mėsos pramonės technologė
Skirmantė Šeimytė
Mėsos pramonės technologė
#dc432a